min alldeles egen receptbok

Mår inte helt hundra, mår så himla illa så jag har en hemmadag idag. Eller en dag hos morfar, men det är ju hemma hihi. Jag bestämde mig för att börja på den där receptboken som jag köpte för några veckor sedan med endast tomma sidor. Minns ni? Inga avancerade recept ska den fyllas med, inte alls. Endast tips och idéer för när jag blir sugen på något eller lite godare frukostar, egengjorda muslis osv. Och för mig som ä l s k a r (!!) att pyssla så kan det ju inte bli mycket bättre! Under kan ni se lite hur de första sidorna ser ut. Jag har inte kommit mycket längre än så. Tagit ganska många timmar bara med detta då jag är är så himla noggrann men det är kul hihi. Blir som att scrappa igen, vilket det var månader sedan jag gjorde senast!
 

barbent för sista gången

Godmorgon på er! Hoppas det är fint med er! Sitter på bussen på väg till skolan just nu. Bara en lektion så det är underbart! Och sommaren är ju nästan tillbaka idag? Klarblå himmel och ganska varmt! Så jag passar på att gå barbent, kanske för sista gången detta år!



om alla måsten

Här har jag spenderat hela min söndag. Sedan klockan slog halv elva ungefär. Jag har fått så himla mycket gjort som jag bara dragit ut på. Så otroligt skönt när man väl tar tag i det. Och med Ariana i öronen gick det lite lättare än förväntat. Jag har skrivit jag vet inte hur många personliga brev som helst. Jag har äntligen bokat den där utbildningen för friends så den tjugosjätte september åker jag tåg till Göteborg och bor på hotell själv(!!) över natten för att dagen efter gå friends basic utbildning och ha nytta av det till mitt gymnasiearbete men också för att jag vill kunna arbeta för dem på event osv. Det blir himla kul! Jag har även hunnit med att boka höstens högskoleprov som är samma dag som Veronica Maggio så det blir lite tajt och jag kommer väl vara ganska trött. Men med några koppar kaffe för mycket så ska det nog gå finfint!
Imorgon blir en rolig dag med årets första matematiklektion och fördjupningslektion. Nu ska jag tvätta ur en hårinpackning och försöka ta hand om mig själv lite. Ha ett fint slut på en fin vecka!♥

just a little bit of your heart

Terminens första helg och jag längtar tillbaka till skolan haha. Jag vet verkligen inte vad som har hänt med mig? Helgen började med att fira en väns födelsedag med en utgång. Så mötte först upp han, Betim och Ewelina och åkte först hem till honom. Senare vidare till Almby med fler och efter det ut. Hade en underbart bra kväll! Men om någonting helt annat! Bästa bästa Ariana har släppt ett nytt album! Ni måste lyssna så otroligt bra!!
 
Fotografierna från gårdagskvällen är jättemörka och man ser i stort sett ingenting. Men hitta en i alla fall på mig och my love hihi.♥
 

det sista av sommaren

Jag har inte så mycket att säga. Bilderna får tala för sig själva.







De sista sommarfotografierna

Jag har börjat titta igenom alla fotografier lite grann från resan. Och filmerna är väl ändå det bästa! Åå vad härligt det ser ut. Men känner mig klar med sommarn nu och ser fram emot en färgglad och kanske mestadels regnig höst. För det är väldigt mysigt det med!! Men först de sista riktiga sommarfotografierna.








waynes och himmelsblå collegetröja

Jag har väl haft lite att tänka över de senaste dagarna, men åå vad jag mår bra just nu! Alla tycker jag är konstig som längtat så till skolan men jag ser så fram emot detta år och jag ser så mycket fram emot gymnasiearbetet. Ska försöka få ordning på några ting så kanske jag får möjligheten att åka på en kurs i Göteborg för att utbilda mig till voluntärarbetare för friends som jag då gör i samband med mitt gymnasiearbete. Det skulle vara så himlans bra!
Efter idéskissen i skolan om gymnasiearbetet så begav jag och Matilda oss till wayne's för en fika. Åå vad jag tycker om dig!♥ Finns alltid alltid alltid där! Jag bar mina absoluta favoritkläder som jag kan gå i dag ut och dag in. Favoritkjolen, converse och min himmelsblå collegetröja. Och såklart klockan på handleden! Vi gick även till ackademibokhandeln för att inhandla..
Lite nya ting till skolan! Nog för att vi har egna datorer sedan ett år tillbaka (tack och lov!) Men matteblock och ett till gymnasiearbetet behövdes plus ett extra i andra fall. Lite nya pennor och markeringspennor och lite lappar jag vet inte vad namnet är på dem? haha! Alla i starka kulörer i alla fall. Finfint!
Fotografiet till höger vet jag inte varför jag har med, behövde fyra stycken bilder och tog den när jag kom hem. De ceriserosa blommorna är fortfarande vackra!
 

och jag är hemma

Hej! Jag kom hem till Sverige i förrgår natt och åkte direkt hem till honom. Har haft en bra resa men det är ändå alltid skönt att komma hem! Jag har inte hunnit ladda in bilderna men har bara varit hemma sisådär fem timmar sedan jag kom hem. Och skolan har ju äntligen börjat!! Som jag längtat, inte för att det är mitt sista år utan för att jag har saknat mina rutiner som tidigare nämnt. Så det blir skönt att komma igång igen! Schemat är bra dessutom så det känns bara ännu bättre! 
Tre stycken mobilebilder från Grekland!




om den där stranden med det där fina vattnet

Här har jag spenderat dagen idag. Vi fick åka buss i en och en halv timma över bergen till en annan sida av Kreta men det var det verkligen värt! 
Nu sitter vi på en restaurang längst med stranden och ska äta kvällsmat. Imorgon är den sista hela dagen här nere, men bussen till flygplatsen går inte för än klockan åtta på söndag kväll så det blir som två dagar. Men det ska faktiskt bli skönt att komma hem. Jag saknar min säng och bara vara hemma nu! 


Juice och drinkar

Hej direkt från poolen. Sitter just nu på poolkanten med fötterna i vattnet och solar. Varit en dag på stranden och jag och manda åkte sådan där fallskärm efter en båt över vattnet! Så himla härligt plus att vi hade med oss kamera upp så vi kunde filma! Ni får se då jag kommer hem för har filmat så himla mycket så jag ska klippa ihop allt. 
Fotografi tagen för en minut sedan.
Juicer till våran lunch.
Jag och manda uppe i luften.
Fotografi från gårdagskvällen på underbara drinkar.


Om en dag med poolhäng och ELLE

Hej! Dag två här nere och idag består dagen av poolhäng. Senare mot kvällen ska vi köpa med oss kvällsmat och massa gott att äta på stranden i solnedgången och bada!





fotografier från Grekland

Att ligga på stranden och läsa magasin, lyssna på Håkan och ta ett dopp när det blir alldeles för varmt. Äta på restauranger längst med strandkanten och se solnedgången vid vattnet med vänner. Det kan inte bli mycket bättre än så! Här har ni några fotografier från dagen!






om en dag på stranden

Ville bara kika in och säga hej! Nu är jag framme i Grekland tillsammans med vänner. Kom nyss hem från stranden. Allt är super och det är så fint här! Här kommer jag trivas en vecka framåt!



imorgon imorgon!

Hej på er! Varit borta ett fåtal dagar härifrån för jag har haft fullt upp och inte varit hemma så mycket. Jag har nämligen gått en truckkurs och tagit körkort i det för att i framtiden kunna söka jobb osv. Så det är vad jag har haft för mig de senaste dagarna. Igår när jag fått mitt körkort så åkte jag hem till Betim och spenderade natten där. Kom hem vid lunch idag och har gjort ett besök på marieberg för att handla lite småsaker inför resan. Vi åker imorgon!! Kan inte fatta? Längtar inte ens för det är bara så overkligt? Vi pratade om att vi skulle göra det här denna sommar för ett och ett halvt år sedan. Inte i julas utan julen innan det?? Och nu är dagen snart kommen. Så under eftermiddagen har jag packat klart. Imorgon går jag upp tidigt för att fixa det sista, åka in till pressbyrån klockan elva noll noll för det är då de öppnar. Vill ha mer magasin att läsa på stranden! Införskaffat mig två nummer av ELLE och ett nummer av Styleby och vilken butik har fler tidningar än pressbyrån? Efter det åker jag hem till honom för att säga hejdå.♥ Men det är bara en vecka denna gång. Men det är en vecka för mycket..
Nedan kan ni se mitt nya iPhoneskal som jag inhandlade här om dagen på hemmakväll av alla butiker hihi.
 
 

om ett stycke böcker

Som rubriken säger. Fyra nya böcker har jag inhandlat de senaste dagarna. Inga böcker att läsa, men att skriva i. Jag har hela sommaren tänkt när skolan drar igång igen ska jag ta tag i det där med att organisera och skriva som jag så gärna vill. Men varför vänta när jag vill börja nu nu nu! 
Vi börjar med störts först som ordspråket. Alltså från vänster. Detta är väl mer en pärm men som jag ska fylla med kvitton och mina utgifter. Månad för månad så ska jag skriva upp allt jag handlar och samla kvitton i plastfickor. För att se vad jag slösar och vad jag kan spara. För att veta.
Bok nummer två är en receptbok. Men den är tom. Jag ska fylla den själv med mina favoritrecept och enkla snacks för att få idéer. Nyttigt ska det va, för det är då jag mår bra. Ni ska få se utdrag när jag har fyllt några sidor. Jag har bett mamma skriva ut bilder så snart ska jag börja klippa och klistra lite!
Bok nummer tre är favoriten. Den klassiska skrivboken. Jag har redan en mängd dagböcker, jag vet inte hur många, men den senaste jag köpte har jag skrivit i under en väldigt jobbig period vilket gör att den är fylld med ångest och tårar. Så den vill jag bara lägga undan för nu. Den använder jag till att skriva av mig i om det verkligen behövs när jag inte har någon att prata med. Men det är skönt att veta att mamma och han alltid är där ändå när inte orden räcker att skriva ner för att lätta på hjärtat.♥ Men denna nya bok fyller jag med minnen, drömmar, skratt, allt som gör vardagen lite bättre.
Och sist men inte minst tänkte jag skriva, men det blir ju fel som att det faktiskt är den minsta. Det är den boken som alltid kommer få följa med i väskan framöver när vardagen drar igång igen med skola och planering planering planering. Träning, läxor, inlämningar, tider att passa, måsten. För att göra det lite lättare för hjärnan och det gör det ju lite lättare för hjärtat också som att den var så där underbart rosa och fin precis som jag vill ha det!

året är tjugohundratjugofyra

 
Godkväll! Jag skrev igår om besöket jag idag skulle göra på wayne's med två vänner. Jag, Matilda och Evelina kom på en idé! Eller egentligen så var det Evelina men vi var på direkt! Evelina har jag känt i arton års tid och Matilda tretton, vilket är större delen av mitt liv, och som att vi alltid gått i samma skola, i samma klass så har vi en hel del minnen tillsammans skulle jag vilja säga. Och jag tror att vi alltid kommer vara vänner, jag hoppas i alla fall på det. Hur som helst till saken. Vi ska på en plats där vi ofta brukade leka och vara vid som små gräva ner en låda med fotografier och texter. Där ska vi skriva om vart vi tror vi är i framtiden, vad vi drömmer om och hur det är nu. Skriva brev till varandra som vi får öppna då och även brev till oss själva. Vi ska lägga i minnen som vi vill finna där år tjugohundratjugofyra. Tio år från nu då är vi tjugoåtta. Målet är att vi då ska gräva upp den där lådan och hitta alla minnen och brev. Världens bästa och roligaste idé! Som i film!
 
 
Så där satt vi på wayne's och skrev ett gemensamt brev. Åt gott gjorde vi också. Jag mumsade på en ceasarsallad som blev min lunch och till det drack jag den obligatoriska islatten. Denna gång med smak av hasselnöt för att min vanilj var slut för dagen.
 
 
Iklädd kjol inhandlad på Londons gator, en puderrosa stickad magtröja frånr rean på monki, Michael Kors klocka, Céline väska och ballerina från Nilssons. Jag bar även en lång rosamönstrad sjal runt halsen men den glömde jag hos Betim innan jag tog bilden tyvärr. Var nämligen där några timmar efter besöket på stan. Under kvällen så har jag packat. Packat till Greklandresan på söndag då vi beger oss iväg. Första gången utan vuxens sällskap och det ska bli så otroligt underbart!
 

en tisdagskväll i augusti

Såhär kan man spendera en mulen tisdagskväll. Med filtar och täcken, sallader, aloe vera, choklad och fina vänner vid vattnet. Vi trotsade regnet och gav det ett försök men dock kom de mörka molnen tillbaka lite tidigare än vi anat och vi begav oss istället hem och gick en promenad och satte oss och prata en stund.
Ska mötas upp på ett café imorgon för lite roligheter, jag berättar mer imorgon!

tårta och röda läppar

Vet inte hur länge jag gått och tänkt att jag vill göra en tårta, så igår så gjorde jag en utan anledning. Den smakar kladdkaka, marräng, nutella, massvis av bär och drottningssylt bland annat. Har nog aldrig gjort en tårta så snabbt där av det inte allt för vackra resultatet utåt. Han sa på skoj att han skulle göra vad som helst för en kladdkaka så gjorde även en sådan med chokladbitar och nutella när jag höll på och jag har nog aldrig gjort en sådan god!! Så mitt i natten åkte jag dit med den och stannade kvar och sov där.
Men innan jag åkte dit så spenderade jag kvällen med vännerna jag åker till Kreta tillsammans med i slutet av veckan. Gick klädd såhär i röda läppar och röda naglar och hans klocka på handleden. Haft den varje, varje dag och så kommer det nog vara i fortsättnigen också hihi. Ikväll ska jag träffa två vänner för lite mys ganska så långt borta♥
 

34 grader sol och han

Hej på er! Hur varmt är det inte idag?? 34 grader eller något liknande? Han kom hit igår natt och sov här och under gårdagen så spenderade vi dagen med vänner. Sov där inatt och åkte sedan upp på stan för att köpa lite ingredienser till att baka men såklart fanns det ingenting alls så måste bege mig till marieberg nu när den första kladdkakan är klar för att tas ur ugnen. Ska bakas tårta!
Fotografier från idag och igår, han som aldrig, aldrig någonsin vill vara med på bild och tittar bort på en gång.♥
 

vad har jag egentligen att längta till?

Fredagen den första Augusti, alltså under gårdagskvällen var jag som sagt på inflyttningsfest hos Evelina. Jag såg ut som på fotografierna ovan med röda läppar. Åå vad jag älskar att ha det! Det tillsammans med svarta kläder, finns det något finare?! 
Men första augusti redan, eller ja idag är det ju andra. Oj vad sommaren har flugit förbi. Men jag känner mig ändå väldigt redo för höst. Har sagt det sedan början av Juli, vilket vänner blir arga på när jag säger, men jag längtar till skolan. Längtar till att komma in i rutiner, få göra mig ordning i mina favoritkläder, shoppa höstkläder, äta bra och nyttiga måltider, komma igång med träningen genom vardagsrutiner och kanske det allra konstigaste så ser jag fram emot att sitta kvar i skolan och plugga en sen mörk höstdag och veta att julen börjar närma sig. Men nu ska jag leva i nuet, vilket jag är dålig på. Jag längtar alltid till saker vilket jag måste försöka sluta med. Samma sak att jag stressar upp mig över framtiden över saker som alltid löser sig tillslut. Måste leva här och nu. Jag är på mitt sista sommarlov, åker utomlands med vänner om åtta dagar(!!) och har det väl egentligen så bra jag bara kan det just nu. Vad har jag egentligen att längta till, det kommer när det kommer.

under stjärnorna

Fredag, och åh även fast det är lov så älskar jag fredagar! Dels för att det innebär ett nytt avsnitt av fredagspodden hihi! Men lite om igår då. Jag träffade Fridisen och vi befann oss på ett tak in på nattens timmar med filtar och favoritmusik i högtalare. Låg och titta på stjärnorna och prata pojkar, nutid och framtid. Hur mycket livet har ändrats sedan vi låg där för ett år sedan. Otroligt. Otroligt bra!
Idag så kom jag på mig själv med att helt plötsligt börja möblera om, eller vände på sängen och gjorde om lite, tog bort min sänghimmel, flytta på alla dussintals ljus som jag har inne på mitt rum osv. Åh det blev väldigt mysigt. Köpte även ett nytt påslakan för att göra det ännu lite mysigare och åh det blev det. Ni får se imorgon när det är klart för ikväll hinner det inte bli det då jag om en halvtimma beger mig på inflyttningsfest hos en nära vän.♥